Boeken

Verdichte Gedachten

Gedichten, mijmeringen en illustraties van Marjo Korrel
In deze bundel “Verdichte Gedachten” van Marjo Korrel zijn haar teksten, en enkele schilderijen ter illustratie, opgenomen rond thema’s als moederschap, liefde en leven.

U kunt dit fraai vormgegeven boekje van 12,50 euro bestellen door ons via het contactformulier een berichtje en uw volledige naam en postadres te sturen. Het boekje en de nota worden u dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Het begeleiden van effectieve leerprocessen

Over interventiekunde, de waarde van weerstand en de Interventiekaart als wegwijzer.

Dit boek van Marjo Korrel is uitgegeven via uitgeverij Nelissen (www.nelissen.nl) en te bestellen bij de boekhandel en via internet (bijv. bij  Bol.com). Het ISBN-nummer is: 90 244 1655 8. Voor meer informatie klikt u hier.

Het Coachingsmethodenboek door Susan van Ass

Voor en door Topcoaches
Het Coachingsmethoden Boek’ is samengesteld door topprofessionals in het vak. Het laat in vogelvlucht het beste zien van wat zij in huis hebben. Ook Marjo Korrel schreef hiervoor een hoofdstuk.

Trainen op topniveau – Anneke Dekkers

Succesvolle trainers als rolmodel

In dit boek worden diverse – in de ogen van Anneke – ‘excellente’ trainers en delen van hun werkwijze beschreven. Ook Marjo Korrel is hierin als ‘rolmodel’ opgenomen. De observaties, interviews en de eigen interpretatie van Anneke geven een boeiend kijkje in de trainerskeuken. Voor meer informatie: (http://www.strapa.nl)

Het Handboek voor Coaching – Life University

De nieuwe uitvoering van het boek, in drie delen, zijn mooie hard cover exemplaren. Zo’n dertig schrijvende coaches werkten mee aan de totstandkoming van het Handboek voor Coaching. Iedere coach of coachingsduo schreef een hoofdstuk over hun specialisme(n).
In het eerste deel is een hoofdstuk van Marjo Korrel opgenomen, getiteld‘Coaching en De Interventiekaart als richtingaanwijzer’.

Het boek bevat bij elkaar naar schatting meer dan 750 pagina’s met theorieën, methodieken, modellen, technieken en formulieren voor professionele coaching. Voor meer informatie en bestellingen: www.lifeuniversity.nl

 

Eigen inspiratiebronnen 

Om andere te kunnen inspireren gebruik ik diverse eigen inspiratiebronnen.

Naast heel persoonlijke ervaringen in mijn leven, de natuur & contacten met mensen, hieronder enkele – Top 5 – voorbeelden van boeken en films die ook voor anderen toegankelijk zijn:

 

Boeken 

  • Leren in en door organisaties. Chris Argyris.
  • Theorie U. Leiding vanuit de toekomst die zich aandient. Otto Scharmer.
  • De zwarte zwaan. De impact van het hoogst onwaarschijnlijke. Nassim Nicholas Taleb.
  • Het oneindige verhaal. Michael Ende.
  • Codex Seraphinianus. Luigi Seraphini