Vertrouwen en Viktor Frankl

Een oud, maar nog zeer actueel, filmpje uit 1972 van een deel van een presentatie van Viktor Frankl, psychiater, Holocaust-overlever en auteur van zo’n 39 boeken.

In een wereld waarin het aantal (pogingen tot) suïcide alsmaar stijgt en een tijdperk waarin het verlangen naar zingeving alsmaar groeit, is dit een belangrijke boodschap over het belang van ‘vertrouwen in de ander’.

“If we take man as he is, we make him worse. If we take man as he should be, we make him capable of becoming what he can be. Viktor Frankl

Voor meer informatie over hem, zijn visie en werk:  website van/over Viktor Frankl. 

 

 

Column: Creërend door de Crisis

Een column met veel beeld en geluid.
Een top-10 uit de schatkamer van het world wide web.
Voor enige inspiratie op de momenten dat je daar behoefte aan hebt.

Auteur: Marjo Korrel

“De uitdagingen waarmee we nu geconfronteerd worden dwingen ons tot anders kijken, tot het verscherpen en verdiepen van onze aandacht.” Otto Scharmer, Theory U

Deze tijd doet een groot appèl om innovatief te zijn en te blijven. Dat is op dit moment een hele kunst en kunde. In veel gesprekken en in de berichtgeving van de media voert somberheid de boventoon. Recessie, crisis, krimp en conflicten rond leiderschap en samenwerking…het is niet simpel om bij al die geluiden zelf uit de kramp te blijven. Toch is dit nu juist wat nodig is. Als zwaarmoedigheid, rampenscenario’s, cynisme en angst de kop op steken, is het van groot belang om de realiteit onder ogen te zien en tegelijkertijd vernieuwend te durven zijn.

Lees meer…

See the field!

Dit fragment van de speelfilm ‘ The Legend of Bagger Vance’ is een mooi voorbeeld van wat gewaarzijn van het veld kan doen.

How to be yourself

Prachtig filmpje. Gebruik ik vaak in coaching. Samen met coachee bekijken.
Prioriteiten worden snel duidelijk.

Video from KarmaTube